sylwester-logo

Jedyna taka noc w roku...

...wkrocz w Nowy Rok w miejskiej Jungli

Sprzedaż wejściówek zakończona. Widzimy się 31 grudnia...

Menu sylwestrowe

Bufet przekąsek:

–  Tatar z łososia z majonezem oraz pudrem z żółtek, kompresowany ogórek w oliwie koperkowej z marynowaną cebulą

– Panierowane sery z salsą mango-jalapeño

– Tajskie kulki mięsne z kolendrą, limonką i srirachą 

– Tatar z polędwicy wołowej na grzance z marynowanymi grzybkami shimeji, marynowaną czerwoną cebulką i musztardą francuską

– Szarpana wołowina z sosem serowym podana na grzance z chrustem ryżowym

– Tartaletki z ciasta francuskiego z farszem warzywnym oraz kozim serem

– Tartaletki z ciasta francuskiego z patte z kurzych wątróbek, sosem śliwkowym i granatem

– Carpaccio z ośmiornicy z rukolą, srirachą i zestem z cytryny

– Sałatka z marynowanym śledziem oraz kompresowanym jabłkiem  w oliwie koperkowej

– Tajska sałatka z kurczakiem curry, ryżem i ananasem

– Mix chrupiących sałat z fasolką endamame, takuan, krewetkami koktajlowymi w sosie sezamowym

– Quiche z boczkiem i parmezanem

– Wegetariańskie mini sajgonki

– Indyjskie pierożki Samosa

– Halloumi w miodzie z orzeszkami

– Satay z kurczaka w sosie orzechowym

– Żeberka w sosie teriyaki

Bufet dań ciepłych:

– Pierożki gyoza z kurczakiem podane z warzywami w sosie unagi

– Smażony ryż z warzywami (vege)

– Wieprzowina w sosie ostrygowym podana na czarnym ryżu z jagodami goi

Bufet deserowy:

– Sernik ze słonym karmelem

– Schłodzony krem śmietanowo kokosowy, na chrupiącym czekoladowym spodzie z żelem mango-marakuja

– Tartaletki z kremem z palonej białej czekolady i orzeszkami

Po północy, w Nowym Roku:

– Marokańska harira z cieciorką, soczewicą, selerem naciowym i kurczakiem

Kieliszek wina musującego na przywitanie Nowego Roku!

Koktajle i alkohole