Przywitaj Nowy
Jedyna taka noc w roku...
...wkrocz w Nowy Rok w miejskiej Jungli...
31.12.2025 od godziny 20:00
Wyjątkowe menu
na przywitanie Nowego Roku
Bufet przekąsek zimnych:
Shokupan z wolno pieczonym rostbefem w sojowo miętowej marynacie, parmezan, marynowane grzyby shimeji, kolendra, marynowane chili, dresing imbirowy
Pszenne mini taco z colesławem blue cheese, szarpaną wołowiną, salsą awokado i parmezanem
Tatar z marynowanych grzybów shitake, majonez wegański, musztarda francuska, daikon, piklowana cebula, prażynka z tapioki
Carpaccio z polędwicy wołowej marynowane w shichimi togarashi, kizami wasabi, marynowane grzybki shimeji, parmezan
Serek wegański z marynowanym ogórkiem, grzybami shimeji, glony wakame, chrupiące panko, prażynka nori
Shokupan z kremowym serkiem, kawiorem tobikko i pistacjami
Futomaki roll z krewetką w panko, ogórkiem, tykwą, serkiem Philadelphia, grillowanym łososiem , spicy mayo i granatem
Bakłażan, serek Philadelphia, nduja, tahini, orzechy, kolendra, mięta
Sashimi z łososia, ponzu, biały sos sojowy z dashi, olej jalapeno, sól maldon, masago arae, kolendra
Sałatka z makaronem ryżowym, grzybami mun i chrupiącymo warzywami
Sałatka z kozim serem, pomarańczą, selekcją chrupiących sałat, kaszą bulgur i orzechem włoskim i burakiem boldor
Bufet przekąsek ciepłych:
Krokiety z chorizo i krewetki w migdałowym panko
Kraftowe Samosy z chutneyem z chili i kolendry
Kalafiorki panko
Żeberka w sosie teriyaki
Satay z kurczaka w sosie orzechowym
Kukurydziany bakłażan z sosem sweet chili i sezamem
Pierożki mandu z kim chi i wieprzowiną
Tajskie placki kukurydziane z sosem sweet chili
Dania główne:
Azjatycki bulion wołowy z grzybami mun, kiełkami fasoli mung, dymką
Polędwiczka wieprzowa w sosie śliwkowym z chrupiącymi warzywami i ryżem jaśminowym
Paella z kurczakiem, chorizo i owocami morza
Butter paneer czyli kremowy sos na bazie pomidorów z indyjskim serem paneer, podany z parowanym ryżem i chlebem nan
Desery:
Krucha tartaletka z kremem bananowym z czekoladą i chipsem bananowym
Kokosowa panacotta z mango i marakują
Brownie ze słonym karmelem i orzeszkami
O PÓŁNOCY:
Rozgrzewający bulion z kaczki, pełen głębokiego smaku i delikatnych przypraw.
Kieliszek wina musującego na przywitanie Nowego Roku!
Przywitaj Nowy Rok na parkiecie w Jungli przy najlepszej muzyce granej na żywo przez naszego DJa!